Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024, svátek slaví Zbyšek, zítra Monika.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Léčba otrav, intoxikací - protijedy, antidota, protilátky

protijedy_protilatky_antidota.jpgAntidota (protilátky, protijedy) jsou látky s opačným účinkem k jiné látce, které se nejčastěji používají při intoxikaci (otravě), ke zneškodnění či odstranění účinku jedu nebo předávkovaného léku. Existují specifické a nespecifické protilátky. Specifická antidota (antagonisté - opačně působící látka nebo látka bránící účinku jiné látky) se používají jen k několika málo látkám.

___
___

Odpovědnost za lékaře bez aprobační kvalifikační zkoušky - kdo ji nese?

odpovednost-za-lekare-bez-aprobacni-zkousky-kdo-ji-nese

odpovednost-za-lekare-bez-aprobacni-zkousky-kdo-ji-nese
Na poradě předsedů okresních sdružení lékařů České lékařské komory, které se zúčastnil v březnu 2018 též ministr zdravotnictví, byla vedena vážná debata o otázce působení lékařů z nečlenských států Evropské unie, kteří nemají aprobační zkoušku a pracují v českých zdravotnických zařízeních na základě povolení Ministerstva zdravotnictví ČR podle § 36 zákona č. 95/2004 Sb., v platném znění, z hlediska bezpečnosti pacientů a způsobilosti lékařů cizinců poskytovat lékařské zdravotní služby. 

__

Podologická poradna, nemoci chodidla a sport - otázky, odpovědi

podologicka-poradna-nemoci-chodidla-a-sport-otazky-odpovedi-2

podologicka-poradna-nemoci-chodidla-a-sport-otazky-odpovedi-2

Při chůzi a běhu jsou naše nohy velmi namáhány. Klíčová je správná zátěž a péče o nohy. Ale jak na to? Stránka se věnuje podologickým dotazům se zaměřením na zátěž a sport (hlavně běh), zranění a degenerativní změny nohou.  

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Kapesní zloděj bude v budoucnosti zřejmě prodělečné řemeslo

kapesni_zlodej_prodelecne_remeslo.jpegTento článek nemá ani tolik pojednávat o kapesních zlodějích jako spíš o skutečnosti, že stále méně a méně přicházíme do styku s běžnými penězy a to díky internetovému bankovnictví a platbou platební kartou. Vzniká jakýsi virtuální svět peněz, který se neustále zvětšuje a expanduje.

___

Pořad JSTE TO CO JÍTE - názor MUDr. Zbyňka Mlčocha

jste-to-co-jite-nazor-mudr.-zbynek-mlcoch.jpgPracuji bez několika týdnů celkem 5 let na lůžkovém neurologickém oddělení. Setkal jsem se ve své praxi s obrovským počtem obézních lidí. Především pak u pacientů s bolestmi páteře, kdy jsou jejich záda chronicky přetěžována nadváhou či obezitou. Když se jich zeptám, co doma jí, slyším stále stejné odpovědi a zjišťuji, že lidé vůbec nemají ponětí o takových základních věcech jako je glykemický index, ztužené pokrmové tuky, neví jak často mají jíst, co a kolik. Vlastně se ani moc nedivím, že je polovina lidí v ČR s nadváhou nebo obézních a že zhruba 50% úmrtí je způsobených kardiovaskulárními nemocemi (infarkt, mozková mrtvice apod.).
___
___

Nedělejte práci která vás nebaví aneb život je změna, stagnace je smrt

 

Stavil jsem se dnes cestou na vrakovišti, jestli tam nemají drobnost na můj dopravní prostředek. Cestou lemovanou hromadami starých aut jsem došel k dílně, byla otevřená, ale nikdo v ní nebyl. V téměř hřbitovním tichu se všude povalovalo mnoho nejrůznějších částí vymontovaných z aut, ležíce ve špíně na černé podlaze od letitých nánosů oleje. Po chvíli vešel člověk ve špinavých montérkách, pozdravil jsem.

___

___

Vztahy - náhodné články

Konflikty a hádky ve vztahu a manželství ovlivňují nevěru

nevera_v_manzelstvi_partneerstvi_hadky_konflikty.jpgHádky a zase jen hádky. I do této fáze se může dostat vztah, který do té doby fungoval. Často se tak stává v období, kdy vyprchává prvotní zamilovanost a vztah se dostává do fáze poznání a tedy i tvrdé reality. A právě toto období je nejvíce ohroženo nevěrou.

Čínský horoskop BUVOL, čínské znamení - BUVOL - charakteristika, vlastnosti, povaha

cinsky_horoskop_buvol.gifBuvol je mlčenlivý, trpělivý a klidný. Za jeho trochu neotesaným zevnějškem se skrývají originální myšlenky a inteligence. Má dar budit důvěru a to je hlavní důvod, proč se mu daří. Je rozvážným typem, milujícím práci a samotu. Buvol je navzdory klidnému chování cholerikem. Jeho výlevy vzteku jsou sice velmi řídké, ale zato obzvlášť prudké.

___

Beran - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-beran_z.jpg Takže jste se zamiloval do dívky ve znamení Berana. Nevím, jestli vám mám blahopřát, nebo vás litovat.Když Byron napsal, že "Láska je oddělená od života muže, ale je celou existencí ženy," zapomněl na ženu Berana. Třeba si myslí, že láska je celá její existence, ale je příliš zaujatá světem kolem sebe, nemluvě o sobě samé, aby pro ni láska byla začátek i konec života.

Texty - náhodné články

Vykázání partnera, manžela z domu, bytu pro domácí násilí

domaci_nasili_vykazani_z_domu_bytu.jpgTen kdo se někdy setkal s domácím násilím se jistě zajímá o to, kdy už se jedná o domácí násilí a kdy ještě ne a také jaké skutečnosti musí být splněny, aby bylo na konkrétní jednání takto pohlíženo a v neposlední řadě na jak dlouho je možné násilníka z bytu vykázat a zda je možné dobu vykázání prodloužit. Na to všechno odpovídá následující text.
___
___

Ryby, fazole mungo, čekanka a naše zdraví

ryby-fazole-mungo-cekanka-zdravi

ryby-fazole-mungo-cekanka-zdravi
Již v mnoha článcích bylo pojednáno o tom, co je a co není zdravé. Tentokrát se zaměřuji ve stručném textu o rybách (rybím mase), fazolích mungo a čekanka. Můžete si pročíst jak působí tyto tři potraviny na lidské zdraví a jak našemu organismu prospívají.

___
___

Jarní očistná kúra, jarní detoxikace - účinky, postup, kůra pro děti

jarni-ocistna-kury-ucinky-postup-kura-pro-deti

jarni-ocistna-kury-ucinky-postup-kura-pro-deti
Jarní očistné kúry přinášejí našemu tělu novou energii. Zhruba od 20. února tohoto roku začalo pro náš organismus biologické jaro. Očistnou kůru potřebujete obzvlášť pokud trpíte nedostatkem životní síly, únavou a oslabeným imunitním systémem. Často někteří lidé intuitivně cítí, že by se měli po zimě pročistit, ale málokdy tuší, jakou ohromnou sílu právě jarní detoxikace má.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz